miercuri, 6 septembrie 2017

Sketching 23

***


***
...Copacii noștri se aprind ca niște lămpi din interior. Ați observat cred, dar... nu v-ați pus întrebarea de ce? De unde vine această lumină? De ce apare la o anumită oră?
Lumina vine de sus, se scurge în jos prin șuvițele groase, și așa în fiecare zi. E un fapt miraculos. Dimineața coboară spre noi, seara se ridică în sus. Copacii răsuflă, respiră în unison, sufletul lor se ridică în sus și coboară, făcând ploconuri unui dumnezeu necunoscut.
Cine e acest dumnezeu, cui se supun acești giganți, căci sunt enormi și nemișcați, iar fasciculele de lumină care circulă prin ”venele” lor sunt viața lor și a noastră.
Suntem tot mai puțini, tot mai albi, mai transparenți, și avem tot mai multe întrebări; scrie pe o lespede uitată că ”vine vremea când vom urca toți în sus, spre boltă, după lumină...”
Trebuie să fim pregătiți, deci v-am ales pe voi să mergeți cu un pas înainte, mai aproape de sus. Trebuie să răspundem la unele întrebări măcar.
Nu știm ce e acolo, cum e acolo, ce vă așteaptă; înțelepciunea, curajul și norocul nostru merg cu voi, iar credința e sprijinul și e adunată în aceste trei toiage pe care vi le dăm la drum...
...Când șuvițele copacului au început a-și schimba culoarea, doi bătrâni s-au ridicat, au pus câte o mână pe creștetele celor trei și au coborât spre scară.
Unul din cei doi a pufnit adânc, de parcă nu a respirat până acum și s-a ridicat.
S-a apropiat și a zis:
- Sunt Bar, el e Mot. Tu?
- Vel.
- Hai să pornim. Acesta era cel care nu prea vorbea. Era mohorât și economisea cuvintele, căci nu le avea prea multe în bagajul său. Celălalt, deja în picioare, se foia nerăbdător și îngâna o melodie. Vorbele bătrânilor răsunau în creier, ca un ecou, care încet se îndepărtează, a scuturat din cap, dându-și seama că a venit momentul, acum se ridică și merge într-acolo unde îl ademenește demult lumina.
Pit i-a strecurat pe furiș o cărțulie veche, legată cu o funie, șoptindu-i:
- Mai târziu te vei uita. Sunt și foi curate, scrie ce vezi. Fii atent. Pelerina din piele e importantă, nu o pierde.

E.M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu